Kovas
29
Muzika
Neteisingas
Scena
Neteisingas
Kinas
Neteisingas
Parodos
Neteisingas
Edukaciniai
Neteisingas
Tarpdisciplininiai
Neteisingas
Literatūra
Neteisingas
Virtualūs renginiai
Neteisingas
Festivaliai
Neteisingas
Atviri kvietimai
Neteisingas
Miesto renginiai
Neteisingas
Kiti
Neteisingas
Kaunas 2022
Neteisingas
Maršrutai
Neteisingas
Kaunoteka
Neteisingas
Pasirinkti

Prieinamumas

Renginys prieinamas žmonėms su fizine negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su regos negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su intelekto negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su klausos negalia
Neteisingas
Tinkamas lietuviškai nesuprantantiems žmonėms
Neteisingas
Galima atsivesti naminius gyvūnus
Neteisingas
Pasirinkti

Muzika

Austėjos Marijos Kimbartaitės trio / Tomo Razmaus trio
2023-06-07 19:00 VšĮ "Jazz Academy", Baltų pr. 34, Kaunas, Kauno m. sav Žiūrėti žemėlapyje

Austėjos Marijos Kimbartaitės trio / Tomo Razmaus trio

1 dalis: Austėjos Marijos Kimbartaitės trio

Austėja Marija Kimbartaitė – kompozitorė, pedagogė, aktyviai koncertuoja kaip džiazo vokalistė ir kaip Lietuvos jaunimo džiazo orkestro pianistė bei dirigentė. Su pastaruoju kolektyvu spėjo aplankyti didžiuosius Lietuvos džiazo muzikos festivalius. Atlikimo meno – džiazo vokalo bakalauro laipsnį Austėja įgijo VDU Muzikos akademijoje ir paraleliai mokėsi džiazo fortepijono bei kompozicijos „Jazz Academy” Kaune. Šiuo metu ji studijuoja kompoziciją (akademinę kūrybą) Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Austėjos Marijos kompozicijos buvo atliktos įvairiuose konkursuose, Lietuvos džiazo ir šiuolaikinės muzikos festivaliuose. Kaip atlikėja ji vengia muzikinių „rėmų“, jai svarbi saviraiška, o į patį muzikos procesą Austėja žvelgia filosofiškai - per laisvą muzikos interpretaciją. 

Mindaugas Lisauskas – perspektyvus jaunosios kartos pianistas, saksofonininkas, mėgstantis eksperimentuoti ir neapsiribojantis konkrečia muzikos estetika. Mindaugas groja VU pučiamųjų orkestre „Oktava“, Lietuvos jaunimo džiazo orkestre bei aktyviai koncertuoja su daugeliu jaunosios kartos muzikantų tokiose grupėse kaip „Dargana”, „Vilnius Funk Collective”. Mindaugas jau spėjo pasirodyti  „Šiauliai Jazz” festivalyje ir „Loftas Fest”.

Karina Ruseckaitė – veržli vokalistė, groja kontrabosu, nebijo eksperimentuoti ir klysti. Dažnai atlieka tradicinį bei gypsy džiazą, tačiau tuo pačiu metu mėgsta nukrypti nuo įvairių normų ir taisyklių. Nemažą laiko dalį ji praleido su „Jazz Academy” bendruome, studijavo VDU Muzikos akademijoje, kaupė įvairias patirtis, dėka kurių atpažino ir išgrynino savas taisykles, normas bei vertybes.

2 dalis: Tomo Razmaus trio 

Tomas Razmus (saksofonai) – vienas įdomiausių improvizacinės ir džiazo muzikos atlikėjų Lietuvoje, grojęs su Bob Mintzer, Michael Moore, Vladimir Chekasin, Liudu Mockūnu, Petru Vyšniausku, Lasse Lindgren ir kt. Jo diskografiją sudaro 4 albumai. Tomas dėstė VDU Muzikos Akademijoje, AGATA meistriškumo kursuose. Taip pat jis – vienas iš trio „Ąžuoliniai Berželiai“ įkūrėjų, kolektyvo „Nimbus“ narys. Tomas Razmus koncertavo Latvijoje, Estijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Italijoje, Prancūzijoje ir kt.

Eugenijus Kanevičius (kontrabosas) - vienas universaliausių Lietuvos džiazo bosistų, meistriškai atliekantis plačios stilistinės amplitudės muziką – nuo radikalaus free iki melodingo mainstream. Išradingas muzikas, vienodai puikiai valdantis ir akustinį, ir elektrinį bosą, savo tembrinę paletę dar papildo elektroniniais priedais, gitara, trimitu, perkusiniais instrumentais ir balsu. Jo grojimas išsiskiria harmoniniu bei polifoniniu mąstymu, o kūryba linksta į savitą muzikos filosofiją, ypač ryškią jo sakraliniuose džiazo projektuose. Per 20 metų džiazo scenoje Eugenijus Kanevičius grojo bemaž su visais Lietuvos džiazo kūrėjais, muzikuoja ir su kitų šalių džiazo muzikos atlikėjais. Bosistas taip pat groja solo, komponuoja giesmes, muziką vaikams, teatrui ir kinui.

Arno Mikalkėno (mušamieji) veiklos sritys – džiazas, kompozicija, improvizacinė ir elektroakustinė muzika. Tai garsui atidus kūrėjas, siekiantis peržengti bet kokius muzikinius rėmus ir ieškantis savito santykio su muzika. A. Mikalkėno muzikinių patirčių kraitis ypač gausus. Ne tik klasikinės ir džiazo muzikos studijos, bet ir musique concrète, roko, metalo ir kitų žanrų atgarsiai.

Renginys bus fotografuojamas ir filmuojamas, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose. Šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar kitų medijų kanaluose.

Renginio vieta: "Jazz Academy" renginių erdvė, Baltų pr. 34, Kaunas.

Automobilių parkavimas: kitoje gatvės pusėje.

Autobusų stotelė: Baltų prospektas (autobusai: 3, 17, 34, 36, 39, 63, maršrutiniai taksi: 52, 55).


Socialinis projektas "Muzikuoti gali visi"
Socialinis projektas "Muzikuoti gali visi"
2024-04-04 11:30 Baltų prospektas 34, Kaunas, Kauno m. sav