Spalis
2
Muzika
Neteisingas
Scena
Neteisingas
Kinas
Neteisingas
Parodos
Neteisingas
Edukaciniai
Neteisingas
Tarpdisciplininiai
Neteisingas
Literatūra
Neteisingas
Virtualūs renginiai
Neteisingas
Festivaliai
Neteisingas
Atviri kvietimai
Neteisingas
Miesto renginiai
Neteisingas
Kiti
Neteisingas
Kaunas 2022
Neteisingas
Maršrutai
Neteisingas
Kaunoteka
Neteisingas
Pasirinkti

Prieinamumas

Renginys prieinamas žmonėms su fizine negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su regos negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su intelekto negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su klausos negalia
Neteisingas
Tinkamas lietuviškai nesuprantantiems žmonėms
Neteisingas
Galima atsivesti naminius gyvūnus
Neteisingas
Pasirinkti

Parodos

Ąžuolyno bibliotekoje – išskirtinė kilnojamoji paroda apie aktorių Donatą Banionį
2024-10-01 09:00 - 2024-10-31 20:00 Ąžuolyno biblioteka, K. Donelaičio g. 8, Kaunas, Kauno m. sav Žiūrėti žemėlapyje

Ąžuolyno bibliotekoje – išskirtinė kilnojamoji paroda apie aktorių Donatą Banionį

Ąžuolyno bibliotekoje (K. Donelaičio g. 8) nuo spalio mėn. 1 d. eksponuojama kilnojamoji paroda „Galingai įsiliejęs teatro intakas. Kino ir teatro aktoriui Donatui Banioniui – 100“, skirta aktoriaus jubiliejiniams metams paminėti.

Donatas Banionis (1924–2014) – vienas ryškiausių ir iškiliausių Panevėžio dramos teatro aktorių. Jo sukurti vaidmenys ryškūs, svarūs ir įsimintini. Kartu su režisieriaus Juozo Miltino teatro studijos aktoriais, D. Banionis galingai įsiliejo į teatrinį gyvenimą ir nepamirštamais personažais garsino miestą bei Lietuvą. Aktoriaus teatre ir kine sukurti vaidmenys reprezentuoja Lietuvos teatro ir kino istorijos profesionalųjį meną.

Ši paroda – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Galingai įsiliejęs teatro intakas. Kino ir teatro aktoriui Donatui Banioniui – 100“ rezultatas. Projektas skirtas paminėti garsaus teatro ir kino aktoriaus D. Banionio 100-mečio sukaktį, skleidžiant žinią apie šios žinomos ir ryškios asmenybės kūrybinį palikimą, sukurtus vaidmenis teatre ir kine. Tuo tikslu projekto metu parengta kilnojamoji paroda „Galingai įsiliejęs teatro intakas. Kino ir teatro aktoriui Donatui Banioniui – 100“. Parodoje, apjungiant unikalų saugomą paveldą ir šiuolaikines technologijas, patraukliai atskleistas aktoriaus gyvenimas, kūryba teatre ir kine.

Kilnojama paroda susideda iš 12 atskirų ekspozicinių lakštų, sujungtų po 2 ir primenančių atverstą knygą. Juose, pasitelkus kultūrinį paveldą – fotografijas, dokumentus, rankraščius, korespondenciją, garso įrašus – perteikiama aktoriaus Donato Banionio gyvenimo ir kūrybos istorija, svarbiausius gyvenimo įvykius įamžinantys momentai. Šios ekspozicijos išskirtinumas – galimybė ne tik vizualiai apžiūrėti parodą, bet ir išgirsti Donato Banionio mintis apie Mokytoją Juozą Miltinį, kūrybą teatre ir kine. Specialūs TV ekranai leidžia išsamiau susipažinti su išskirtine asmenybe – Donatu Banioniu.

Parodoje panaudota dokumentinė medžiaga iš Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos fondų bei Lietuvos literatūros ir meno archyvo.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

Paroda Ąžuolyno bibliotekoje veiks iki spalio 31 d.