Rugsėjis
8
Muzika
Neteisingas
Scena
Neteisingas
Kinas
Neteisingas
Parodos
Neteisingas
Edukaciniai
Neteisingas
Tarpdisciplininiai
Neteisingas
Literatūra
Neteisingas
Virtualūs renginiai
Neteisingas
Festivaliai
Neteisingas
Atviri kvietimai
Neteisingas
Miesto renginiai
Neteisingas
Kiti
Neteisingas
Kaunas 2022
Neteisingas
Maršrutai
Neteisingas
Kaunoteka
Neteisingas
Pasirinkti

Prieinamumas

Renginys prieinamas žmonėms su fizine negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su regos negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su intelekto negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su klausos negalia
Neteisingas
Tinkamas lietuviškai nesuprantantiems žmonėms
Neteisingas
Galima atsivesti naminius gyvūnus
Neteisingas
Pasirinkti

Scena

ConTempo 2024 | DŽIAUGSMO UPĖ | Be kompanijos / P. Markevičius (Lietuva)
2024-08-05 17:30 Kaunas, Kaunas, Kauno m. sav Žiūrėti žemėlapyje

ConTempo 2024 | DŽIAUGSMO UPĖ | Be kompanijos / P. Markevičius (Lietuva)

Gatve rieda 2500 juodų kamuolių. Tarsi pajutę laisvę, tačiau veikiami tik gravitacijos jėgos, jie įsiterpia į peizažą, kurdami naują, fragmentišką kraštovaizdį, palydimą daugiaplanių prasmių asociacijų. Meninė akcija kuriama apmąstant laisvės ir realumo santykį, o jos atlikime gimsta platūs šiandienos kontekstų ir aplinkybių įvaizdžiai, kurių kiekvienas yra teisingas. Galbūt laisvė – tik miražas? Oazė, kurią norime pasiekti, kad taptume geresniais? Tai santykinis dydis, nusakantis atstumą iki tikslo, kuris didėja tolygiai su įdedamų jį pasiekti pastangų kiekiu.
◯ 08 05 17:30 - pasirodymo pradžia Šilelių laiptų apačioje, V. Putvinskio g. 38A, Kaunas
◯ 08 06 17:30 - pasirodymo pradžia prie Nacionalinio Kauno dramos teatro, Laisvės al. 71, Kaunas
🟡 Renginys NEMOKAMAS
Trukmė: 50 min.
🟡 Apie kūrėją

Paulius Markevičius yra teatro režisierius, tarpdisciplininis menininkas, aktorius. Jo spektakliai pristatomi įvairiuose Lietuvos teatruose (Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Meno ir mokslo laboratorija, Nacionalinis Kauno dramos teatras). Paulius eksperimentuoja su įvairiomis žanro formomis, kuriose žiūrovas tampa neatsiejama kūrinio dalimi („Alberai, WRU", „Analizuojant žvėrį", „Cafe existans").
Paulius yra sukūręs vaidmenis įvairiuose filmuose (M.Kavtaradzės „Išgyventi vasarą", G. Tamoševičiaus ir V.V.Landsbergio „Poetas", L. Bareišos „Piligrimai") ir spektakliuose (Be kompanijos „Einu pirkti pieno", A.Špilevojaus „12 gramų į šiaurę", už kurį yra pelnęs Auksinį scenos kryžių (2020), E. Nekrošiaus „Dieviškoji komedija" ir kituose).
Kaip tarpdisciplininis menininkas Paulius yra sukūręs instaliacijas „Ataka Fungus" (Lietuvos nacionalinis dramos teatras), „Gandras. Technikas. Sakalas. Žaibas" (Meno ir mokslo laboratorija), bei performansus „Whatever happens, keep crawling" ir „Džiaugsmo upė" Meninių akcijų savaitėje (Be kompanijos). Kiti Pauliaus kūrybos įvertinimai: už mono spektaklį pagal A. Kamiu kūrybą „Alberai WRU” yra nominuotas Auksiniam scenos kryžiui (2018) ir pelnęs pagrindinį prizą Kamerinių teatrų festivalyje (2019), D. Tamulevičiūtės profesionaliųjų teatrų konkurso laureatas (2019), pelnęs Jaunojo menininko premiją (2018) bei nominuotas Auksiniam scenos kryžiui (2023).
🟡 Svarbi informacija:
- tai patyriminis maršrutas, kviečiame būti jo dalimi;
- nepritaikyta žmonėms turintiems judėjimo negalias; 
- prieinama kurtiesiems;
- renginyje bus fotografuojama ir filmuojama.

Šis pasirodymas – tai tarptautinio scenos menų festivalio „ConTempo“ dalis. Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybės. Festivalio programa: www.contempofestival.lt