Gegužė
4
Muzika
Neteisingas
Scena
Neteisingas
Kinas
Neteisingas
Parodos
Neteisingas
Edukaciniai
Neteisingas
Tarpdisciplininiai
Neteisingas
Literatūra
Neteisingas
Virtualūs renginiai
Neteisingas
Festivaliai
Neteisingas
Atviri kvietimai
Neteisingas
Miesto renginiai
Neteisingas
Kiti
Neteisingas
Kaunas 2022
Neteisingas
Maršrutai
Neteisingas
Kaunoteka
Neteisingas
Pasirinkti

Prieinamumas

Renginys prieinamas žmonėms su fizine negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su regos negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su intelekto negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su klausos negalia
Neteisingas
Tinkamas lietuviškai nesuprantantiems žmonėms
Neteisingas
Galima atsivesti naminius gyvūnus
Neteisingas
Pasirinkti

Parodos

Dovilės Tomkutės grafikos paroda „Autoportretas tėkmėje“
2024-05-09 17:00 Ąžuolyno biblioteka, Radastų g. 2, Kaunas, Kauno m. sav Žiūrėti žemėlapyje

Dovilės Tomkutės grafikos paroda „Autoportretas tėkmėje“

Gegužės 9 d. 17.00 val. Ąžuolyno bibliotekos Galerijoje (4 a.) atidaroma grafikės Dovilės Tomkutės paroda „Autoportretas tėkmėje“. Paroda veiks iki birželio 10 d.

Dailininkės Dovilės Tomkutės – legendinio kino ir teatro aktoriaus Vytauto Tomkaus dukros – paroda Ąžuolyno bibliotekoje yra ne tik dialogas su žiūrovu bei naujausio grafikės kūrybinio ciklo pristatymas. Menininkei tai – ir nostalgiškas grįžimas į prisiminimus, nes Kaunas – gimtasis jos miestas. Čia, žaliajame Ąžuolyne, kuris buvo visai šalia namų, prabėgo gražiausi vaikystės metai: žiemą važinėta rogutėmis, slėptasi senųjų ąžuolų drevėse, pro Kauko laiptus eita į mokyklą, o su tėvais susikibus už rankų kartu keliauta į Kauno dramos teatrą, kur jie dirbo beveik 10 metų ir sukūrė pirmuosius įsimintinus savo vaidmenis. Tad ši vieta autorei išskirtinio svarbumo. Vaikystė – kaip kokia matrica, kurioje giliai įsirašo įvairūs patirčių epizodai. Todėl grafikei atsiminimai išlikę tokie ryškūs ir emocionalūs, jog kartais ji net sapnuose čia sugrįžta kaip į tikruosius namus.

Parodos „Autoportretas tėkmėje“ autorė, subrandinusi mąslesnį žvilgsnį į pamatines žmogaus būties problemas, savo grafikos kūriniuose pristato vidinių nuotaikų ir emocijų tėkmės naratyvą. Parodoje eksponuojami įvairiais laikotarpiais ir įvairiomis technikomis sukurti darbai, daugiausiai autoportretai. „Iš visų pasaulio žmonių kiekvienas geriausiai pažįstame save, kasdien matome daugybėje atspindžių ir situacijų, pažįstame save tikrąjį ir regimąjį. Santykis su vidiniu „aš“ ir yra pagrindinė daugumos mano darbų ir parodos tema“, – teigia autorė. Idėjų savo darbams ji semiasi iš aplinkos, savo vidaus, emocijų, spontaniškai pamatytų ar sugalvotų vaizdinių. Nesenkantis įkvėpimo šaltinis – gamta, jos spalvos, faktūros, keliamos nuotaikos. Nors, autorės nuomone, skaitmeninė fotografija negali visiškai atstoti pieštuko, teptuko ar gyvo menininko rankos prisilietimo, tačiau jos kūrybinis darbas su šiuolaikinėmis technologijomis praplėtė įprastas išraiškos priemonių ribas ir leido įžengti į kitą dimensiją – realių vaizdinių pasaulį. Grafikė siekia, kad jos darbai neštų žiūrovui susikaupimą, šviesą ir ramybę bei kviestų apmąstyti žmogiškąsias vertybes.

Dovilė Tomkutė – Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) narė, dailės renginių kuratorė, galeristė. Daugiau nei tris dešimtmečius dirbo dailės parodų organizavimo srityje: vadovavo Lietuvos menininkų rūmų, Vilniaus rotušės, LDS „Arkos“ galerijos parodinei veiklai. Surengė virš 900 Lietuvos ir užsienio menininkų parodų, dailės ir kultūros renginių, iš jų – daugiau kaip 30 Lietuvos dailės pristatymų užsienyje. Taip pat inicijavo ir įgyvendino virš 60 Lietuvos kultūros tarybos ir Vilniaus savivaldybės finansuotų dailės, kultūros mainų ir meno edukacijos projektų. Dirba su įvairiomis vaizduojamosios ir taikomosios grafikos sritimis: piešimo, spaudos, miniatiūrų, ekslibrisų, plakatų, grafinio dizaino, knygų iliustravimo, fotografijos, skaitmeninės grafikos ir kt. Surengė 27 personalines parodas, dalyvavo virš 70 grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Darbų yra įsigiję galerijos ir kolekcininkai.

Renginio metu bus fotografuojama ir / ar filmuojama, todėl jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.


Tekstilės darbų paroda „Šilko magija“
Tekstilės darbų paroda „Šilko magija“
2024-04-22 09:00 Radastų g. 2, Kaunas, Kauno m. sav
Šiaudinių sodų paroda – darnos su gamta ženklai
Šiaudinių sodų paroda – darnos su gamta ženklai
2024-05-07 18:00 Radastų g. 2, Kaunas, Kauno m. sav