Kovas
28
Muzika
Neteisingas
Scena
Neteisingas
Kinas
Neteisingas
Parodos
Neteisingas
Edukaciniai
Neteisingas
Tarpdisciplininiai
Neteisingas
Literatūra
Neteisingas
Virtualūs renginiai
Neteisingas
Festivaliai
Neteisingas
Atviri kvietimai
Neteisingas
Miesto renginiai
Neteisingas
Kiti
Neteisingas
Kaunas 2022
Neteisingas
Maršrutai
Neteisingas
Kaunoteka
Neteisingas
Pasirinkti

Prieinamumas

Renginys prieinamas žmonėms su fizine negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su regos negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su intelekto negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su klausos negalia
Neteisingas
Tinkamas lietuviškai nesuprantantiems žmonėms
Neteisingas
Galima atsivesti naminius gyvūnus
Neteisingas
Pasirinkti

Miesto renginiai

ĮSPŪDŽIŲ PILNOS KALĖDOS
2022-12-08 17:00 - 2022-12-22 19:00 Kaunas, Kauno m. sav Žiūrėti žemėlapyje

ĮSPŪDŽIŲ PILNOS KALĖDOS

Kai miestas visus metus trykšta energija, renginiais, parodomis ir iniciatyvomis, jų pabaiga negali būti menkesnė. 2022 metų šventiniu laikotarpiu kviečiame susitikti Kauno miesto muziejuje ir praturtinti šias dienas naujais įspūdžiais užpildančiomis veiklomis:

 

  • Gruodžio 8 d. (ketvirtadienį) 17 val. kviečiame į kalėdinių žaisliukų dirbtuves M. ir K. Petrauskų namuose (K. Petrausko g. 31), kurių metu sužinosite apie tarpukario eglučių puošimo tradicijas bei galėsite pasigaminti kalėdinių žaisliukų. Dalyvavimas nemokamas. Reikalinga išankstinė registracija tel. +370 696 75737, el. p. .

 

  • Gruodžio 14 d. (trečiadienį) 18 val. kviečiame į advento laikotarpio tradiciją atliepiantį susibūrimą „Sutartinių vakarėlį“. Seniau šiuo metu žmonės vakarodavo ir pramogaudavo laikydamiesi savitų taisyklių bei draudimų – buvo draudžiama groti, tačiau leidžiama dainuoti! Kviečiame išlaikyti senąsias tradicijas ir susiburti su draugais į sutartinių vakarėlį, kurio metu visi kartu giedosim, šoksim ir bendrausim. Sutartinių vakarėlio tikslas yra bendruomeniškumas, tad dalyvauja visi – tiek folkloro ansamblių dalyviai, tiek iki tol nieko apie sutartines negirdėję ir jų nedainavę renginio lankytojai.

    Dalyvaus: Kauno r. Raudondvario kultūros centro folkloro ansamblis „Piliarožė“ (vadovas Vilius Marma), Kauno rajone, Zapyškyje, veikiančios „Kūrybos ir užimtumo stubos“ sutartinių giedotojos (vadovė Jūratė Sodeikienė), sutartinių giedotojų grupės „Kadujo“, „Saulėlio“ (vadovė Laura Lukenskienė), Ežerėlio kultūros centro Ringaudų sutartinių giedotojų grupė „Gaudė“ (vadovė Liuda Liaudanskaitė), Marijampolės kultūros centro apeiginio dainavimo ansamblis „Dijūta“ (vadovė Audronė Jusaitytė).

    Dalyvavimas nemokamas. Renginys vyks Kauno miesto muziejaus Renginių salėje (L. Zamenhofo g. 4).

 

  • Gruodžio 17 d. (šeštadienį) 12–15 val. Tautinės muzikos skyriuje vyks žaismingas „Šeimadienis muziejuje: Kalėdos“! Šeimadienio metu kviesime į edukacinius užsiėmimus, kurių metu iš naujo suprasime Kalėdų šventę ir jai pasiruošime: susipažinsime su advento tradicijomis, puošyba, dainomis ir žaidimais. O kad namuose būtų dar jaukiau, turėsite galimybę nusilipdyti žvakę iš kvapnaus bičių vaško ir pasigaminti žaisliuką iš molio, ir jį dekoruoti šventine tematika. Prie visų edukacinių veiklų dar galėsite išmėginti interaktyvų šokio ir muzikinės kapelos žaidimą! (Lietuvos kultūros tarybos finansuojamas projektas „Interaktyvi tradicinių šokių ir kapelos erdvė“). Renginys nemokamas. Registracija į renginį vyksta telefonu +370 694 20 643 ir el. paštu .

 

  • Gruodžio 17 d. (šeštadienį) 12 val. kviečiame į „Kalėdinį šeštadienį Gruodžių namuose“, kurio metu vyks šventinis užsiėmimas „Arbatėlė pas tetą Stasę“. Užsiėmimo metu prie kvapnios žolelių arbatos susipažinsite su Stasės Petrauskaitės-Gruodienės unikaliu hobiu – figūrėlių lankstymu iš saldainių popierėlių ir klausysitės istorijų apie Stasės ir Juozo Gruodžių šeimos gyvenimą. Išlankstę unikalias figūrėles iš saldainių popierėlių, galėsite jomis pasipuošti savo kalėdinę eglutę. Dalyvavimas – su muziejaus bilietu.

 

  • Gruodžio 20 d. (antradienį) 15 val. Kauno miesto muziejaus Renginių salėje (L. Zamenhofo g. 4) vyks Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) Istorijos fakulteto paskaita apie Kalėdinės eglutės puošimą tarpukario Lietuvoje. Po paskaitos lankytojai bus kviečiami išbandyti naują interaktyvią tradicinių šokių ir kapelos erdvę (Lietuvos kultūros tarybos finansuojamas projektas „Interaktyvi tradicinių šokių ir kapelos erdvė“). Dalyvavimas nemokamas.

 

  • Gruodžio 22 d. (ketvirtadienį) norinčius ne tik pasigaminti po šventinio muilo gabalėlį, bet ir įsisukti į kalėdinę nuotaiką besiklausant klasikinės muzikos, kviečiame atvykti į „Kalėdas Petrauskų namuose“ (K. Petrausko g. 31). 17 val. čia vyks kalėdinio muilo dirbtuvės (registracija tel. +370 696 75737, el. p. ), o 18 val. – VDU Muzikos akademijos studentų koncertas. Koncerte dainuos VDU Muzikos akademijos prof. S. Martinaitytės ir prof. A. Eitmanavičiūtės kl. studentai Ugnė Matukaitytė, Emilija Bagdonaitė, Kristupas Bauža, Paulius Katiliavas, Ieva Vaivadaitė, Violeta Šimoliūnaitė, Deimantė Bačiulytė, Ugnė Stražnickaitė, doc. G. Prunskaus kl. studentas Ilja Plotnikov, asist. G. Bukinės kl. studentas Jiaxao Liang, doc. B. Sodaitytės kl. studentė Neringa Bukauskaitė. Dainininkams akomponuos ir koncertą ves prof. Audronė Eitmanavičiūtė. Renginys nemokamas.

 

Renginiai jų viešinimo tikslais gali būti fotografuojami / filmuojami. Jūsų atvykimas į renginį reikš sutikimą, jog muziejus gali tvarkyti Jūsų asmens duomenis.