Kovas
29
Muzika
Neteisingas
Scena
Neteisingas
Kinas
Neteisingas
Parodos
Neteisingas
Edukaciniai
Neteisingas
Tarpdisciplininiai
Neteisingas
Literatūra
Neteisingas
Virtualūs renginiai
Neteisingas
Festivaliai
Neteisingas
Atviri kvietimai
Neteisingas
Miesto renginiai
Neteisingas
Kiti
Neteisingas
Kaunas 2022
Neteisingas
Maršrutai
Neteisingas
Kaunoteka
Neteisingas
Pasirinkti

Prieinamumas

Renginys prieinamas žmonėms su fizine negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su regos negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su intelekto negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su klausos negalia
Neteisingas
Tinkamas lietuviškai nesuprantantiems žmonėms
Neteisingas
Galima atsivesti naminius gyvūnus
Neteisingas
Pasirinkti

Festivaliai

Matyti balsu
2023-06-03 17:00 Nacionalinis Kauno dramos teatras, Laisvės alėja 71, Kaunas, Kauno m. sav Žiūrėti žemėlapyje

Matyti balsu

Akustinis performansas ir vokalinė kelionė

Trukmė 40 min.

Žiūrovams nuo +12 m.

„Eye Gymnastics“ - tai Viktorijos Damerell ir Gailės Griciūtės sceninis pseudonimas. Nuo 2018 m. Vilniuje gyvenančios menininkės bendradarbiauja kurdamos eksperimentinės muzikos, vokalinių instrukcijų ir užkalbėjimų performansus. Jų tyrinėjimuose jausmingi tembrai susilieja su mentalinėmis kelionėmis, hipnoze ir popmuzikos aidais. Eye Gymnastics pasirodė parodose „Bio - Phantomas'ic sessions" Žeimių Mainor ir "2090" Lentvario menininkų erdvėje "Lokomotif", festivaliuose "Jauna Muzika", "Ars Electronica" ir "Videogramos" Vilniuje, Rupert rezidencijos internetiniame renginyje "In Dissolve" ir gimtadienio renginyje "Fortune Wheel" Vilniuje, Kauno menininkų namų organizuotame renginyje "Meno gimtadienis", Haus Der Kunst performansų serijoje "Atmosferics" Miunchene.

„Eye Gymnastics“ kviečia festivalio publiką dalyvauti ypatingoje garsinėje patirtyje. Keturių kūrybinių dirbtuvių metu duetas parengs atlikėjų branduolį, kuris taps galutinio pasirodymo pagrindu. Jame „Eye Gymnastics“ ir Co pasiūlys bet kuriam lankytojui įsitraukti į bendrumo ir rezonanso tyrinėjimą naudojant savo balsą.

Spektaklis – tai sąlygos dirbtuvių dalyviams ir publikai kartu su menininkais sukurti abipusę garsinę patirtį. Siūlydamos tam tikrą vokalo panaudojimą, gilų įsiklausymą ir erdvės rezonansą, kūrėjos kviečia nukreipti dėmesį nuo individualių meninių sprendimų į visumos patyrimą, kur kiekvieno indėlis formuoja bendrai tarpusavyje priklausomą organizmą.

Nuostaba ir tam tikra pažeidžiamumo forma yra neatsiejamos. Atvirumas pasauliui ir tam, kas mus supa, t.y. pažeidžiamumas, suteikia mums gebėjimą stebėtis. Kad galėtume stebėtis, turime ugdyti dėmesį. Tačiau ugdyti šį dėmesį reiškia atsisakyti įpročių, kurie uždaro mus nuo pasaulio. Dažnai nenorime atsiverti arba nenorime, kad mums atsivertų kiti. Jaučiame per didelę atsakomybę, per daug rizikos: jei kas nors ar kažkas mums atsiveria, tai įpareigoja, nes tai, kas mums buvo atverta, yra dovana, kurią reikia priimti ir rūpintis. Kai esame užsiėmę savais pasauliais, gyvename nesaugiai ir gyvename kultūroje, kurioje individualizmas yra tariamas mūsų vientisumo šaltinis, toks įsipareigojimas, rūpestis ir dėmesys atrodo pernelyg rizikingi. Tačiau dėl to esame nuskurdinti.  „Eye Gymnastics“ yra pamoka, kaip judėti kartu, esant abipusiam pažeidžiamumui.

Bilieto kaina: 12eu.

Nuolaidos šiam renginiui netaikomos.