Kovas
29
Muzika
Neteisingas
Scena
Neteisingas
Kinas
Neteisingas
Parodos
Neteisingas
Edukaciniai
Neteisingas
Tarpdisciplininiai
Neteisingas
Literatūra
Neteisingas
Virtualūs renginiai
Neteisingas
Festivaliai
Neteisingas
Atviri kvietimai
Neteisingas
Miesto renginiai
Neteisingas
Kiti
Neteisingas
Kaunas 2022
Neteisingas
Maršrutai
Neteisingas
Kaunoteka
Neteisingas
Pasirinkti

Prieinamumas

Renginys prieinamas žmonėms su fizine negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su regos negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su intelekto negalia
Neteisingas
Renginys prieinamas žmonėms su klausos negalia
Neteisingas
Tinkamas lietuviškai nesuprantantiems žmonėms
Neteisingas
Galima atsivesti naminius gyvūnus
Neteisingas
Pasirinkti

Edukaciniai

Spalis – senjorų mėnuo!
2022-10-28 11:00 Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, V. Putvinskio gatvė, Kaunas Žiūrėti žemėlapyje

Spalis – senjorų mėnuo!

DŽIAUGIAMĖS SENJORŲ AKTYVUMU IR INFORMUOJAME, KAD JAU UŽPILDYTOS VISOS GRUPĖS, TODĖL REGISTRACIJĄ Į RENGINIUS BAIGĖME.

M. K. Čiurlionio dailės muziejuje (V. Putvinskio g. 55)

Spalio 7 d. 11 val.

Ekskursija parodoje „Moters atvaizdas Kauno meno mokyklos grafikoje“
Parodoje eksponuojama daugiau nei šimtas mokyklos mokytojų ir mokinių tarpukario laikotarpio kūrybos pavyzdžių, piešiniuose, estampuose, iliustracijose atsispindi moters traktavimas. Moterį daugiau ar mažiau vaizdavo kone visi garsiausi Lietuvos dailininkai. Šiai parodai atrinkti pavyzdžiai atskleidžia skirtingus moters įvaizdžius ir bendras požiūrio į moteris tarpukario Lietuvoje tendencijas, gebėjimą moters esatį perteikti savitomis grafikos priemonėmis.
Registracija baigta.

 

Spalio 12 d. 11 val.

Edukacinė programa „Archaika"
Šioje edukacijoje kalbėsimės apie senais laikais gyvenusių žmonių gamtos pajautimą, gyvenimo ciklus ir jų padiktuotą ritmą. Apžiūrėsime paprastų žmonių kasdienybę ir buitį atspindinčius eksponatus, dekoruotus baltiškiais simboliais, kurie nepakito nuo seniausių laikų. Praktinėje kūrybinėje dalyje kalbėsimės apie parodos sužadintus vaikystės prisiminimus. Koks jausmas būdavo ridentis nuo kalniuko ar užuosti žemuogių pilnos pievos kvapą? Šiuos prisiminimus ne tik pasakosime vieni kitiems, bet ir mėginsime jausmą išreikšti lipdydami. Molinius prisiminimus vėl sugniaužę vientisą masę, vaišinsimės arbata.
Registracija baigta.

Spalio 14 d. 11 val.

Ekskursija parodoje „Prieš... ir po 100 metų“
Paroda sudaryta iš Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus rinkiniuose esančių Kauno meno mokykloje dirbusių pedagogų menininkų ir šiuo metų dirbančių ir kuriančių Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dėstytojų menininkų kūrinių. Ekspozicijoje žiūrovams pristatomi kūriniai, sukurti beveik prieš šimtą metų ir dabar, jau po šimto metų, atskleidžiant kūrybinių principų kaitą ar plastikos ir technologinių sprendimų panašumus. Žiūrovui siūloma susipažinti, kaip aplinka ir kontekstas šimtmečio laikotarpiu keitė ir keičia meno suvokimą ir išraišką, kuri, atsispirdama nuo Kauno meno tradicijų ir jas tęsdama, įsipina į pasaulio Didįjį Peizažą.
Registracija baigta.

 

Spalio 21 d. 11 val.

Teminė ekskursija Čiurlionio galerijoje „Gyvenimo Sonata"
„Žmogus ateina į žemę su saule. Tad išsaugokim ją ir žvarbiausiomis dienomis, kad galėtume kurti nuostabią saulės sonatą, sonatą gyvenimui“/M. K. Čiurlionis/. Kviečiame jus į teminę ekskursiją, kurios metu per skambantį pasakojimą ieškosime kiekvieno klausytojo asmeninės šviesos, gyvenimo tiesos ir jos atradimo M. K. Čiurlionio kūryboje.
Registracija baigta.

 

Spalio 28 d. 11 val.

Teminė ekskursija Čiurlionio galerijoje „Besisukančio pasaulio ramybės taške“
Pasak Viktoro Franklio, tas, kuris skleidžia šviesą, turi ištverti deginimą . M. K. Čiurlionio kūryboje atsiskleidžia tobulybės, o gal amžinybės ilgesys. Skirtinguose paveiksluose užfiksuotos transformacijos, būvių perėjimai iš vienos erdvės ar formos į kitą. Menininkas suvokė, kad vienintelis pastovus dalykas yra nuolatinė kaita. O kad tai suvoktum ir išjaustum, turi giliai atverti širdį, protą ir leisti gyvenimo išminčiai tekėti jais. Šioje ekskursijoje pabandysime kartu paieškoti, kokiose sferose M. K. Čiurlionis vaizdavo nenutrūkstamą pokytį ir kaip tai stengėsi atskleisti jautriuose paveikslų pasauliuose.
Registracija baigta.

 


Susitikimas su šiuolaikinio meno kūrėju Audriumi Novicku
Susitikimas su šiuolaikinio meno kūrėju Audriumi Novicku
2024-04-05 16:30 V. Putvinskio g. 55, Kaunas, Kauno m. sav